torsdag 11 juli 2013

Fönsterrenovering i full gång...

Ack vad det är svårt att hinna med lika mycket som man vill! Barn att sköta, hus att flytta in i, sambo att hålla nöjd, hästar som behöver mer bete, butik att starta upp, hund att rasta, all renovering, travar av byggnadsvårdsböcker att plöja. Inte utan att man känner sig delad ibland. Tur man har alla timmar på nätterna orörda. Synd bara att man behöver någon timmes sömn också...

Jag har börjat skrapa färg på fönster och dörrar. Med verktyget speedheater går det smidigare än med värmepistol och man riskerar inte att bränna varken trä eller ha sönder glas på samma sätt. Dessutom dör eventuella svampsporer. Många vinningar alltså!
Här är karmen till de höga smala fönsterna till badrummet. Målade med alkydoljefärg. Nu skall det bort och istället målas med linoljefärg!

Här syns speedheatern arbeta. Mjukar upp flera lager färg på bara några sekunder och sen är det lätt att skrapa bort! Värmepistol kan bli upp till 1000 grader medan den här värmer med ultraviolett 100-200grader. Mycket mer hälsovänligt och miljövänligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar