fredag 31 maj 2013

Från Solbjärge till Salthamn - nu börjar vi om!

Efter att ha lämnat lantgården Solbjärge bakom oss tar vi nu med ordentligt mycket mer kunskap och erfarenhet oss ann ett nytt projekt - som dessutom förhoppningsvis blir hjärteprojektet i livet - gården i Salthamn.

I ruggiga januarimörkret började tankarna och planerna så smått komma i gång på allvar hur vi skulle gå tillväga för att göra vår bostadsrokad och flytt så smidig som möjligt. Jag visste att det var mycket som behövde underhållas och verkligen göras något åt för att inte hamna inom området 'akut'. Dock var vi rörande överens om att badrummet redan kommit till det stadiet då plastmattan för länge sedan börjat lossna i hörnet i duschen varvid fuktinträngning var ett faktum. Med en treårig son och en halvårsgammal dotter i familjen insåg jag problemet med att först flytta in och sedan börja bygga. Därför började jag skissa på förslag för att kunna bygga direkt, så att vi till en början och över sommaren istället för att flytta in, bara använda övervåningen och köket på huset. Det var min största övertygelse att hela ombyggnationen skulle bli smidigast så.

Vi hade en hel gård att flytta med allt vad det innebär och i huset vi skulle flytta in i har mamma bott sedan 20 år tillbaka. Båda sakerna innebär en hel del ägodelar som skall flyttas, rensas, sorteras, sparas, kastas eller säljas. Vi hade ett hästjobb framför oss!

Mycket var också dubbelt känslosamt med att dels lämna vår gård vi kämpat med så mycket dels att se mamma flytta ur huset och att vi skall komma att ta över. Jag bet ihop och skissade många timmar, dagar som nätter...

Huset i Solbjärge som vi lämnade
 




Vardagsrummet i Solbjärge efter renoveringen.
 

Huset i Salthamn sett från väster. Det skall få ny 'gammal' träfasad. I förgrunden ligger 180kvm uppfräst jord som skall bli köksträdgård. Häcken skall klippas och huset skall få ny 'finentré' i vinkeln. Kommer bli vackert!

Gårdsplanen och gamla stallet. Tvättställningen skall bytas till en mer rustik. Följ arbetet här på bloggen - bilder kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar