Naturen exploderar i grönska nu och man önskar att tiden kunden stanna för några ögonblick eller två. Bara så länge så man mitt i allt jobb med omskolning, sådd och ogräsrensning, hinner att insupa lyckan av all växtkraft och inspireras av vilken enorm överlevnadsmekanism varje liten gröda har. Våren är en hektisk tid, men ack så välkommen!
måndag 4 maj 2015
Egen basilika är ett måste!
Så här års är alla möjliga krukor, drivbänkar, brätten och fönsterbräden fyllda till max med små späda plantor som väntar på att bli omskolade eller att få komma på grönbete i köksträdgården. I år tänker jag ha fem olika basilikasorter i den stora kopparkitteln jag fick av mamma. Förutom den vanliga genovese blir det också rödbladig-, piccolo-, citron- och thaibasilika. Men mest för syns skull, och känslan av att ha många att välja bland...
Varje år förundras jag över hur ett litet frö kan gömma så mycket inom sig, och det verkar i det närmaste omöjligt att bara ett enda frö när sommaren är till ända, skall bli till många ätbara läckerheter. Och hur stor rikedomen det skänker tillbaka är helt och hållet avvägt på hur god omvårdnad den får under tiden.
Naturen exploderar i grönska nu och man önskar att tiden kunden stanna för några ögonblick eller två. Bara så länge så man mitt i allt jobb med omskolning, sådd och ogräsrensning, hinner att insupa lyckan av all växtkraft och inspireras av vilken enorm överlevnadsmekanism varje liten gröda har. Våren är en hektisk tid, men ack så välkommen!
Naturen exploderar i grönska nu och man önskar att tiden kunden stanna för några ögonblick eller två. Bara så länge så man mitt i allt jobb med omskolning, sådd och ogräsrensning, hinner att insupa lyckan av all växtkraft och inspireras av vilken enorm överlevnadsmekanism varje liten gröda har. Våren är en hektisk tid, men ack så välkommen!
Etiketter:
Eko,
Gröna fingrar,
Köksträdgården,
Odling,
Trädgård
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar