Flera knölar |
Idag tog jag barnen med mig med min kära skördekorg under armen (Eliza från Astugårds är perfekt då den har nerböjda kanter och långa saker får fin plats) för att skörda årets första späda rabarber. Vi skulle få mamma och syster på besök, och eftersom rabarbern en gång varit mammas tänkte jag att det skulle vara fint att bjuda på paj med dessa som ingredienser. Dagen bjöd också på strålande väder så barnens trädgårdsbord och tillhörande parasoll åkte fram. Ett av syftena med att gå till rabarbern var också att inventera knölarna. Vi tänkte dela på dom för att maximera skörden, och vi behöver veta ungefär hur stor plats som krävs. Till min glädje hittade jag hela 22 knölar! Det blir ett rätt stort land...
Stånden står tätt och kirskålen kämpar och konkurrerar om näringen |
Ljuvligaste rabarbersmulpajen! |
Ingredienser:
Rabarber skuren i bitar som väl täcker formens botten
1dl socker (eller efter behag) att strö över
3dl vetemjöl
1dl socker
125g smör
Knådas till en smuldeg och strös över rabarbern
Vill man toppar man med några mandelflarn
Gräddas mitt i ugnen på 225 grader i ca 30 min eller tills den börjar få en gyllenbrun färg
Låt svalna något och njut den med en riktigt god och enkel vaniljsås eller glass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar