torsdag 31 oktober 2013

Bänkskivan i tvättstugan målas

Bänkskivan i tvättstugan är nu klar för att strykas med första lagret linoljefärg. Skivan i sig är specialgjord av våra duktiga snickare Nicklas och Mattias Roswall. Jag beställde hyvlat torkat virke med vassa kanter, 70*45. Dessa är sedan limmade ihop för att få en 45mm tjock bänkskiva. I kanten har Nicklas fräst en profil som vi lagt neråt. Denna kommer framträda mer när det blir målat.

Ett litet problem uppstod när vi skulle montera kranen från Nacka byggnadsvård. Inte för att det är fel, utan rent konstruktionsmässigt. Eftersom tvättvasken skulle gå ovanför bänkskivan kommer kanten vara i vägen för själva vredet. Av den anledningen fick Nicklas limma ytterligare en skiva för att skapa en hylla i samma höjd som bakkanten på vasken. Den här gången är det limmat på högkant. Den understa skivan fick då borras ett stort hål i för att sen borra ett mindre i själva hyllskivan, detta för att komma åt att montera blandaren sen.

Bänken skall målas tre gånger med linoljefärg och sen ytbehandlas med linoljevax för att tåla vatten.
Den specialtillverkade bänkskivan, 45mm tjock och med fräst underframkant.
Specialtillverkad hylla bakom vasken för att inte klämma vredet på blandaren. Över åtta centimeter tjock är den - maffig!

Hyllan fräst i både över- och underkant på sidan ut mot dörren.

Skivan stuken en gång med grön umbra linoljefärg från Gysinge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar